>

O PROJEKTU

Naziv projekta: Generator kulture Benkovac.

Korisnik: Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma.

Vrijednost: 1.493.390,00 HRK.

Trajanje provedbe: od 4. rujna 2019. do 4. rujna 2022. godine.

Kontakt osoba: Silvestar Petrov, hello@generatorkulture.eu, +385 23 261 590, Ulica braće Bilišić 1, Zadar

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu vrijednosti projekta.

Hobotnica

Cilj i očekivani rezultati projekta

Cilj projekta je poboljšati socio-ekonomske i životne uvjete mladih na području Grada Benkovca razvojem kreativnosti u području filmske i vizualne umjetnosti, kontinuiranim informiranjem i edukacijama potaknuti volontiranje i samozapošljivost mladih, te generirati kulturni sadržaj iskustvenim učenjem i participativnim metodama.

Očekivani rezultati projekta su povećana informiranost mladih s područja Grada Benkovca o relevantnim temama za mlade te o prilikama za aktivno sudjelovanje u društvu; 30 mladih razvilo meke i organizacijske vještine iz kulturnog menadžmenta; 30 mladih educirano o menadžmentu volontiranja; 30 mladih educirano o osnovama poduzetništva te osnaženo i motivirano za poduzetničke aktivnosti; održana tri filmska festivala mladih na kojima je u organizaciji sudjelovalo 15 volontera i 30 mladih; održana tri kampa ilustracija na kojima je u organizaciji sudjelovalo 15 volontera i 30 mladih; povećano znanje 30 mladih osoba o osnovama snimanja kratkometražnih filmova i ilustriranju.

Ribe
graphic element

Vremenska crta

Održano predavanje Upoznaj poduzetništvo

09. srpanj 2021. 


U Lokalnom centru podrške za udruge u Benkovcu je održano predavanje pod nazivom Upoznaj poduzetništvo tijekom kojega su mladi s područja Grada Benkovca imali priliku čuti o temeljnim elementima društvenog poduzetništva, upoznali praktične korake potrebne za registraciju tvrtke ili obrta te otkrili kome se obratiti za savjet o poslovnom planu. Također, saznali su više o državnim potporama za mlade poduzetnike i korištenju europskih fondova za ostvarivanje bespovratnih sredstava.

Održana dvodnevna radionica Menadžment volontera

18. - 19. lipanj 2021.


U Lokalnom centru podrške za udruge u Benkovcu je održana dvodnevna radionica o menadžmentu volontera tijekom koje su mladi imali priliku učiti o uspostavljanju i upravljanju volonterskih programa te o osnovama volontiranja.  

Održana dvodnevna radionica Kreativnost i poduzetništvo

11. - 12. lipnja 2021.

U Lokalnom centru podrške za udruge u Benkovcu održana je dvodnevna radionica Kreativnost i poduzetništvo tijekom koje su mladi s područja Grada Benkovca imali priliku učiti kako razviti poslovnu ideju u poslovni plan i financirati svoje poslovanje. 

Održano predavanje Važnost volonterstva

24. svibanj 2021.

U Lokalnom centru podrške za udruge u Benkovcu održano je predavanja o važnosti volontiranja tijekom kojega su mladi imali priliku istražiti dobrobiti volontiranja za pojedinca i zajednicu i upoznati se s osnovnim pojmovima volonterstva.

Održano predavanje Budi informiran

18. svibanj 2021.

U Lokalnom centru podrške zaudrugeu Benkovcu održano je predavanje Budi informiran za mlade s područja Grada Benkovca. Mladi su imali priliku doznati gdje pronaći više informacija o prilikama za mlade kao što su besplatna putovanja, edukacije, volontiranje i slično.

Održana dvodnevna radionica Menadžment volontera

18. i 19. veljače 2021.

Tijekom dvodnevne radionice mladi su imali priliku učiti o osnovama volonterstva, zakonskim okvirima volontiranja, dokumentima koji su nužni prilikom volontiranja (poput volonterskog ugovora, volonterske knjižice, potvrde o kometencijama stečenim kroz volontiranje), pravima i obvezama volontera, važnost volontiranja u kriznim situacijama i sigurnost volontera u kriznim situacijama

Održane filmske radionice

15. - 25. veljače 2021.

Uz podršku Nine Džižić-Uzelac i Mateje Ilijašev održane su filmske radionice. Tijekom radionica mladi iz Benkovca su učili o filmskoj slici, zvuku, montaži, te u praktičnom dijelu snimali kratke video uratke kako bi vježbali naučeno. 

Održan Kamp Ilustracija

17. - 22. kolovoza 2020.

Uz podršku ilustratorice Hane Tintor i grafičkog dizajnera Filipa Peraić, održan je petodnevni kamp ilustracija. Na otoku Ižu polaznici kampa su imali priliku otkriti različite tehnike ilustracije i predstaviti priču kroz slike. Pročitaj više na www.kampilustracija.eu

Održana radionica Kreativnost i poduzetništvo

10. i 13. srpnja 2020.

Održana je dvodnevna radionica Kreativnost i poduzetništvo na kojoj su sudionici imali priliku naučiti više o tome kako i gdje registrirati poslovanje, kreiranju poslovnog plana, prilikama i mogućnostima za financiranje poslovnih ideja.  

Održano predavanje Važnost volonterstva

24. veljače 2020.

U srednjoj školi kneza Branimira u Benkovcu održano je predavanje Važnost volonterstva za učenike 4. razreda opće gimnazije. Na predavanju je sudjelovao/la 21 sudionik/ica.

Održano predavanje pod nazivom Budi informiran

24. veljače 2020.

U srednjoj školi kneza Branimira u Benkovcu održano je predavanje Budi informiran za učenike 4. razreda opće gimnazije. Na predavanju je sudjelovao/la 21 sudionik/ica.

Održana početna konferencija

30. siječanj 2020.

Na početnoj konferenciji projekta u Gradskoj knjižnici Benkovac okupilo se preko 30 osoba, predstavnici Grada Benkovca i Srednje škole kneza Branimira, Turističke zajednice Ravni Kotari, udruge Vlajter-Ego iz Benkovca, Mladi u EU i ŠUM iz Šibenika te mladi zainteresirani za sudjelovanje na projektnim aktivnostima. Pročitaj više.

Lansirana mrežna stranica

16. siječanj 2020.

Stranica ima za cilj informirati mlade o relevantnim temama i aktualnim događanjima s područja Zadarske i Šibensko-kninske županije (poput besplatnih eduakcija, radionica, volonterskih prilika, međunarodnih razmjena mladih i sl.) te pružiti uvid u tijek provedbe projektnih aktivnosti.

Početak provedbe projekta

05. rujan 2019.

Započela provedba projekta Generator kulture Benkovac.Koordinator projekta

Udruga Prizma osnovana je 2016. godine s ciljem razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti. Podržavamo mobilnost mladih iz ruralnih i urbanih sredina, razmjenu znanja i vještina, te provedbu inicijativa mladih. Osnažujemo rad s mladima, posebice u ruralnim sredinama. Aktivno doprinosimo razvoju kvalitetnih politika za mlade na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Pružamo prilike za osobni razvoj i razvoj kreativnosti.

www.udrugaprizma.hr
Udruga Prizma

Suradnici

Mladi u EU

Sufinancira